• A-
    A+

Західне МТВ викрило змови під час закупівель промислової техніки

Опубліковано 09 травня 2024 року о 11:36

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 9 травня 2024 року винесла рішення, яким визнала наявність змови між ТОВ «КМА Юкрейн» і ТОВ «РАВТОР» під час їхньої спільної участі у трьох процедурах закупівель деревообробного обладнання та металообробних верстатів. Закупівлі, загальною очікуваною вартістю 5 900 800,00 грн, оголошувались професійно-технічними навчальними закладами у квітні-червні 2019 року.

Відділення довело, що ТОВ «КМА Юкрейн» і ТОВ «РАВТОР», під час підготовки та участі у торгах, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свою поведінку.

Адмінколегія Західного МТВ визнала дії відповідачів порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, що призвело до спотворення результатів торгів. За вчинені порушення на ТОВ «КМА Юкрейн» накладено штраф у сумарному розмірі 204 000 грн, на ТОВ «РАВТОР» - у розмірі 204 000 грн.

Того ж дня адміністративна колегія винесла рішення, яким визнала наявність змови між ТОВ «КМА Юкрейн» і ФОП Аверковим П.І. під час їхньої спільної участі у п’яти процедурах закупівель промислової техніки (металообробних та інших верстатів, деревообробного обладнання). Закупівлі, загальною очікуваною вартістю 2 332 700,00 грн, оголошувались замовниками у квітні-вересні 2019 року.

Відділення довело, що ТОВ «КМА Юкрейн» і ФОП Аверков П.І., під час підготовки та участі у торгах, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свою поведінку.

Адмінколегія Західного МТВ визнала дії відповідачів порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, що призвело до спотворення результатів торгів. За вчинені порушення на ТОВ «КМА Юкрейн» накладено штраф у сумарному розмірі 340 000 грн, а ФОП Аверков П.І. припинив свою господарську діяльність, відтак застосувати до нього відповідне покарання немає можливості.

Нагадаємо, згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

З відповідними Зведеними відомостями щодо спотворення результатів торгів можна ознайомитися за цим посиланням на сайті АМКУ (постійно оновлюється).


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux