• A-
    A+

Західне МТВ виявило ознаки порушення у діях Самбірської міської ради

Опубліковано 09 травня 2024 року о 12:59

9 травня 2024 року адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України виявила наявність ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції в окремих діях Самбірської міськради.

За результатами проведеного дослідження щодо дотримання Самбірською міською радою (Львівської області) вимог законодавства про захист економічної конкуренції при розміщенні тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території громади.

Відділення виявило, що рішеннями виконкому міськради «Про надання дозволу на тимчасове користування окремими елементами благоустрою» надається дозвіл на тимчасове користування такими окремими елементами благоустрою та зазначається, що замовник зобов’язаний протягом 10 робочих днів після отримання цього рішення укласти договір тимчасового користування з Самбірською міською радою для провадження підприємницької діяльності. Проаналізувавши надані Самбірською міською радою матеріали, встановили, що дати укладення договорів тимчасового користування перебувають в часових межах раніше, ніж подані до ЦНАПу заяви на отримання паспорта прив’язки тимчасових споруд (ТС), а термін дії паспортів прив’язки ТС встановлюється на підставі терміну дії дозволу.

Таким чином, дозвіл у вигляді рішення виконкому є підставою для оформлення паспорту прив’язки ТС. Зазначене може мати негативний вплив на конкуренцію на відповідних ринках реалізації товарів, надання послуг і виконання робіт у ТС, оскільки може призводити до виникнення в суб’єктів господарювання додаткових затрат часу (на виготовлення додаткових документів, отримання непередбачених законодавством погоджень), матеріальних затрат (внесення плати за тимчасове користування окремими елементами благоустрою ще до отримання паспорту прив’язки ТС), які могли би бути використані ними для підвищення власної конкурентоспроможності.

Тому, адміністративна колегія Західного МТВ зобов’язала Самбірську міську раду припинити дії, що містять ознаки порушення, передбаченого пунктом 3 статті 50, частиною першою статті 15 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування, що можуть призвести до обмеження конкуренції на ринку реалізації товарів, надання послуг і виконання робіт у тимчасових спорудах, та повідомити Західне МТВ у двомісячний строк.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux