• A-
    A+

Непередбачені чинним законодавством вимоги при розміщенні тимчасових споруд: у діях Львівської міськради виявлено ознаки порушення

Опубліковано 20 червня 2024 року о 12:22

Західним міжобласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України постійно здійснюється контроль за дотриманням органами місцевого самоврядування вимог законодавства про захист економічної конкуренції в межах реалізації повноважень у сфері формування та реалізації конкурентної політики.

Так, Відділенням проведено дослідження щодо дотримання Львівською міськрадою вимог законодавства про захист економічної конкуренції при розміщенні тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в територіальних межах міста Львова.

За результатами проведеного дослідження Відділення виявило, що Львівська міськрада не привела у відповідність до вимог чинного законодавства Положення про порядок розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності у м. Львові та Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності у м. Львові, затвердженого ухвалою Львівської міськради від 23.04.2015 № 4526 (зі змінами). Зокрема, – у відповідність до вимог Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, затвердженого наказом Мінрегіонбуду від 21.10.2011 № 244.

Таким чином, затверджене міською радою Положення встановлює непередбачену Порядком процедуру погодження місця розташування тимчасових споруд, додаткові вимоги в частині подання документів і погоджень та подання документів при оформленні паспорта прив’язки таких споруд. Внаслідок таких дій міськради хоча і не усуваються можливості вступу на ринок суб’єктів господарювання, але істотно ускладнюється цей процес, що може призвести до обмеження конкуренції на ринку реалізації товарів, надання послуг і виконання робіт у тимчасових спорудах.

Тому 20 червня 2024 року адміністративна колегія Західного МТВ надала Львівській міськраді рекомендації, спрямовані на припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого частиною першою статті 15, пунктом 3 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування, що можуть призвести до обмеження конкуренції на ринку та проінформувати Західне МТВ про результат розгляду рекомендацій у 2-х місячний строк.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux