• A-
    A+

Інформація щодо попередніх висновків у справі № 63/5-02-55-2023 про порушення законодавства про захист економічної конкуренції

Опубліковано 19 березня 2024 року о 07:58

Відповідно до пункту 6 розділу VІІ Порядку розгляду Антимонопольним комітетом України та його територіальними відділеннями заяв і справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, затвердженого розпорядженням Антимонопольного комітету України від 19 квітня 1994 року № 5, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 6 травня 1994 року за № 90/299 (у редакції розпорядження Антимонопольного комітету України від 29 червня 1998 року № 169- р) (зі змінами), Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України повідомляє наступне. Розпорядженням адміністративної колегії Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (далі – Відділення) від 14.09.2023 № 63/55-рп/к розпочато розгляд справи № 63/5-02-55-2023 у зв’язку із наявністю в діях АТ «Львівгаз», ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції, що передбачене частиною першою статті 13 та пунктом 2 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції». 

За результатами збирання та аналізу доказів у справі № 63/5-02-55-2023 про захист економічної конкуренції складено подання з попередніми висновками від 15.03.2024 № 63-03/54п, яке вноситься на розгляд адміністративної колегії Відділення. Відповідно до подання з попередніми висновками адміністративній колегії Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України запропоновано: 

1. Визнати, що акціонерне товариство «Оператор газорозподільної системи «Львівгаз» (ідентифікаційний код юридичної особи – «Інформація, доступ до якої обмежено», юридична адреса: «Інформація, доступ до якої обмежено») у період з 01.01.2022 по 31.08.2023 займало монопольне (домінуюче) становище на ринку послуг з приєднання до газорозподільної системи в територіальних (географічних) межах міста Львів та Львівської області, де знаходилася газорозподільна система, що перебувала у власності, господарському віданні, користуванні чи експлуатації Товариства, як таке, що не мало на цьому ринку жодного конкурента із часткою 100 відсотків.

 2. Визнати дії акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Львівгаз», які полягали у період з 01.01.2022 по 31.08.2023 у порушенні строку надсилання уточненого запиту, встановленого положенням Кодексу ГРМ, встановлення необґрунтованих вимог щодо надання інформації стосовно паспортів проєктованого та існуючого газоспоживаючого обладнання, обмеження права вибору виконавця робіт із встановлення лічильника обліку газу, порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, що передбачене частиною першою статті 13 та пунктом 2 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з приєднання до газорозподільної системи в межах території, де знаходилася газорозподільна система, що перебувала у власності, господарському віданні, користуванні чи експлуатації АТ «Львівгаз», що призвело до ущемлення інтересів споживача, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку. 

3. Відповідно до статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції» за вчинення порушення, вказаного в пункті 2 резолютивної частини цього подання, накласти на акціонерне товариство «Оператор газорозподільної системи «Львівгаз» штраф. 

Додатково зазначається, що: Акціонерне товариство «Оператор газорозподільної системи «Львівгаз» має право надати свої міркування, пропозиції або заперечення щодо висновків та пропозицій, викладених у поданні. У разі надання заперечень щодо висновків і пропозицій, викладених у поданні, необхідно надати докази, які їх підтверджують. Одночасно повідомляємо, що розгляд адміністративною колегією Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України справи № 63/5-02-55-2023 відбудеться 28 березня 2024 року об 10.40 год. 

Місце розгляду справи: Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України, м. Львів, вул. Коперника, 4. Представники Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Львівгаз», на підставі документів, що підтверджують їх повноваження, можуть взяти участь у засіданні адміністративної колегії.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux