• A-
    A+

Інформація щодо попередніх висновків у справі № 63/6-02-58-2020/03-17/2019 про порушення законодавства про захист економічної конкуренції ФОП Кереші Р.З. (2538316071)

Опубліковано 23 березня 2023 року о 08:38

Відповідно до пункту 26 Правил розгляду заяв і справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, затверджених розпорядженням Антимонопольного комітету України від 19 квітня 1994 року № 5, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 06 травня 1994 року за № 90/299 (в редакції розпорядження Антимонопольного комітету України від 29 червня 1998 року №169-р) (із змінами), Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України (далі - Відділення) повідомляє наступне.

Розпорядженням адміністративної колегії Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 09.09.2019 № 57/20-рп/к розпочато розгляд справи № 03-17/2019 за ознаками вчинення ФОП Кереші Р.З. порушення, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 13, частиною першою статті 13, пунктом 2 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку.

Розпорядженням адміністративної колегії Західного міжобласного територіального відділення від 02.07.2020 № 63/51-рп/к прийнято справу за № 03-17/2019 про порушення законодавства про захист економічної конкуренції до свого розгляду та присвоєно їй № 63/6-02-58-2020/03-17/2019.

За результатами збирання та аналізу доказів у справі № 63/6-02-58-2020/03-17/2019 про захист економічної конкуренції складено подання з попередніми висновками від 02.11.2022 № 63-03/159п, яке вноситься на розгляд адміністративної колегії Відділення.

Відповідно до подання з попередніми висновками адміністративній колегії Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України запропоновано:

Визнати, що за результатами діяльності за проміжок часу 2018 рік - І-й квартал 2019 року фізична особа-підприємець Кереші Роберт Золтанович (ідентифікаційний номер 2538316071) займав монопольне (домінуюче) становище на ринку послуг з захоронення твердих побутових відходів в територіальних межах смт. Кобилецька Поляна, с. Косівська Поляна, с. Верхнє Водяне, с. Середнє Водяне, с. Водиця, с. Біла Церква Рахівського району, смт. Буштино, смт. Солотвино, смт. Тересва, с. Бедевля, с. Н. Апша, с. Вонігово, с. Г. Потік, с. Грушево, с. Теребля, с. Топчино, смт. Дубове, с. Терново, с. Вишоватий, с. Петрушів, с. Ганичі, с. Солоне, с. Калини, с. Красна, с. Вишній Дубовець, с. Нижній Дубовець, с. Крива, с. Тарасівка, с. Новоселиця, с. Тисалово, с. Широкий Луг, с. Пригідь, с. Фонтиняси, с. Біловарці, с. Нересниця, с. Підплеша Тячівського району з часткою 100,0 відс.

Визнати дії фізичної особи-підприємця Кереші Роберта Золтановича (ідентифікаційний номер 2538316071), які полягають у формуванні та застосуванні тарифів на послуги із зберігання, ущільнення та захоронення твердих побутових відходів, які діяли протягом 2018 року та І-го кварталу 2019 року з рівнем рентабельності, що перевищує обмежений пунктом 21 Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами (в редакції чинній на момент формування таких тарифів), затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 року № 1010, порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченим частиною першою статті 13, пунктом 2 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з захоронення твердих побутових відходів, що може призвести до ущемлення інтересів інших суб’єктів господарювання, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

За порушення, зазначене в пункті 2 резолютивної частини цього подання, на підставі статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції» накласти на фізичну особу-підприємця Кереші Роберта Золтановича штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітній рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Визнати дії фізичної особи-підприємця Кереші Роберта Золтановича (ідентифікаційний номер 2538316071), які полягають в укладенні із суб’єктами господарювання, які є виконавцями послуг з вивезення твердих побутових відходів, договорів на послуги з захоронення (знешкодження, розміщення, вивантаження) твердих побутових відходів, у яких відсутні права замовника та обов’язки виконавця та встановлено різні умови оплати за послуги та відповідальність сторін за порушення умов договору, порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченим пунктом 1 частини другої статті 13, пунктом 2 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з захоронення твердих побутових відходів шляхом встановлення таких умов реалізації товару, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку.

За порушення, зазначене в пункті 4 резолютивної частини цього подання, на підставі статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції» накласти на фізичну особу-підприємця Кереші Роберта Золтановича штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітній рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Визнати дії фізичної особи-підприємця Кереші Роберта Золтановича (ідентифікаційний номер 2538316071), які полягають у встановленні однакового коефіцієнта щільності побутових відходів, без урахування фактичного об´єму кузову транспортних засобів, порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченим частиною першою статті 13, пунктом 2 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з захоронення твердих побутових відходів, що може призвести до ущемлення інтересів інших суб’єктів господарювання, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

За порушення, зазначене в пункті 6 резолютивної частини цього подання, на підставі статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції» накласти на фізичну особу-підприємця Кереші Роберта Золтановича штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітній рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Додатково зазначається, що:

ФОП Кереші Р.З. має право надати свої міркування, пропозиції або заперечення щодо висновків та пропозицій, викладених у поданні.

У разі надання заперечень щодо висновків і пропозицій, викладених у поданні, необхідно надати докази, які їх підтверджують.

Одночасно повідомляємо, що розгляд адміністративною колегією Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України справи № 63/6-02-58-2020/03-17/2019 відбудеться 30 березня 2023 року о 10:30.

Місце розгляду справи: Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України, м. Львів, вул. Коперника, 4.

ФОП Кереші Р.З. або його представник, повноваження якого має бути оформлено належним чином, може взяти участь у засіданні адміністративної колегії.

У разі зміни дати проведення розгляду справи про це буде повідомлено додатково.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux