• A-
    A+

Добросинсько - Магерівська сільська рада виконала рекомендації Західного МТВ: унормувала ставки оренди землі

Опубліковано 24 жовтня 2023 року о 15:30

Добросинсько - Магерівська сільська рада за рекомендацією Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України привела у відповідність до норм законодавства ставки орендної плати за землю комунальної власності.

Раніше за результатами проведеного аналізу рішень органів місцевого самоврядування Львівської області, Відділення встановило, що Добросинсько-Магерівська сільська рада, укладала договори оренди земельних ділянок комунальної власності відповідно до яких, до орендованих суб’єктами господарювання земельних ділянок з однаковим цільовим призначенням, застосовувались різні відсоткові ставки орендної плати від величини нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Питання про затвердження ставок орендної плати за земельні ділянки комунальної власності Радою на сесії не розглядалось та відповідне рішення не було прийняте.

Внаслідок застосування сільською радою різних відсоткових ставок орендної плати від нормативної грошової оцінки за земельні ділянки однакового цільового призначення деякі суб’єкти господарювання, які діють на одному товарному ринку та орендують земельні ділянки, несуть більші, порівняно з конкурентами, витрати за її оренду.

Зважаючи на це, Добросинсько-Магерівській сільській раді 26 січня 2023 року адміністративною колегією Західного МТВ було надано рекомендації - припинити згадані дії, шляхом застосування для суб’єктів господарювання єдиного підходу при визначенні ставок орендної плати за земельні ділянки.

У відповідь Добросинсько-Магерівська сільська рада 19 жовтня 2023 року повідомила МТВ, що ухвалила рішення від 22.12.2022 № 15 «Про встановлення ставок орендної плати за використання земельних ділянок комунальної власності на території Добросинсько-Магерівської територіальної громади». Документом встановлено однакові ставки орендної плати за використання земельних ділянок одного цільового призначення у всіх населених пунктах Добросинсько-Магерівської територіальної громади. Також сільрада повідомила про приведення у відповідність укладених раніше договорів оренди земельних ділянок комунальної власності. Отже належні умови конкуренції на ринках, на яких діють суб’єкти господарювання, що мають у власності/користуванні земельні ділянки цього цільового призначення, у зазначеній громаді.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux