Територіальне відділення здійснює контроль за станом конкуренції на ринках роздрібної торгівлі продуктами харчування з метою уникнення зростання споживчих цін на продукти харчування, які входять до мінімального споживчого споживчу кошику, а також, за станом конкуренції на ринках споживчих товарів, які використовуються для засобів особистої гігієни.
Враховуючи, що в період запровадження загальнонаціональних обмежуючих заходів, спрямованих на запобігання поширення України короновірусу COVID-19, може спостерігатися ажіотажний попит на продукти харчування та споживчі товари (засоби гігієни, захисні і дезінфікуючі засоби), що в свою чергу може призвести до одночасного необґрунтованого підвищення виробниками, оптовими постачальниками і торговельними мережами цін на такі продукти і товари, без об’єктивно виправданих на те причин.
У зв’язку з вищенаведеним, з метою недопущення дестабілізації цінової ситуації на ринках виробництва, оптової та роздрібної реалізації соціально важливих продуктів харчування (борошна,хліба, круп, яєць курячих, бакалійних виробів, молочних продуктів тощо) та споживчих товарів (засобів гігієни, захисних і дезінфікуючих засобів) у м. Івано-Франківську та області, а також беручи до уваги актуальність і соціальну значимість зазначених ринків, для забезпечення стабільності цінової ситуації, зменшення негативних наслідків коливання цін, у період загрози епідемії короновірусної хвороби (COVID-19) в Україні, адміністративною колегією територіального відділення рекомендовано найбільшим суб’єктам господарювання утриматись від вчинення дій щодо встановлення оптово-відпускних та роздрібних цін на соціально важливі продукти харчування і споживчі товари, які перевищують економічно обґрунтований їх рівень.